Dejting med svek, besvikelse och turbulens

Vår första dejt blev misslyckad därför att min partners profilbild inte stämde överens alls med verkligheten. Bilden föreställde en minst 20 år yngre man och detta möte blev helt misslyckat för mig. Jag blev jättebesviken och han blev kränkt av mitt dåliga uppförande, då jag bara ville därifrån!

Tiden gick och efter en tid hörde han av sig, eftersom vi bor i samma stad. Han ville att vi skulle träffas en liten bit utanför mitt bostadsområde (han hade tagit reda på var jag bodde)  och ta en kopp te.

Detta gjorde vi och det kändes mycket bra för oss båda. Vi har efter detta möte bestämt vid minst tre tillfällen att han ska besöka mig komma hem till mig på besök och jag har väntat, men han dyker inte upp.

Han hör inte heller av sig, rena rama skämtet kan tyckas men jag har tagit det som en hämnd för att jag” sårade” honom på första dejten.

Det hela slutade med att vi båda fortsätter vårt medlemskap på dejten och vi börjar återigen dejta varandra, vi bestämde via nätet att vi skulle göra ett uppehåll i vårt dejtande med andra partners.

Nu har det gått cirka tre veckor och vi har båda väntat  på att den andre ska ge en tydlig signal  och tecken på hur vi ska gå vidare med varandra, men ingen av oss har kommit till skott med detta. 

Jag upptäckte att min tilltänkte  partner återigen är ute på nätet och dejtar andra kvinnor och till pjäsen hör att han i sin profil beskriver att han vill ha en bestämd kvinna som kan”fånga” honom och jag tror mig veta att han är väldigt osäker i sin mansroll och känner trygghet i att någon annan bestämmer hur saker och ting ska bli. 

Efter denna turbulenta sommar med svek, har jag berättat för honom om att det hela handlade om profilbilden och jag ställer mig frågande; ska jag vara den som bestämmer? Jag hittar inte riktigt min roll i detta spel. /Kvinna i sina bästa år

Hej,

vad roligt att du träffat någon genom dejting på nätet, även om det uppstått en situation där ni inte vet varken ut eller in, när det gäller om det ska vara ni två tillsammans eller inte.

Att dejta är något som kan bli både framgångsrikt och helt misslyckat och ibland behöver man både två, tre eller fler dejter med varandra för att se om man träffat sin drömprins eller drömprinsessa. Ni har träffats ett par gånger och även bestämt ett par gånger som inte blivit av och frågan är varför han inte dykt upp vid de tillfällen som ni skulle ha setts.

Om dina misstankar om att han vill hämnas på dig stämmer eller inte, är svårt att säga – ni behöver ventilera med varandra om era tankar och funderingar, om du känner att det är en man att kämpa för. Känns det redan nu att det är en man som du inte vill dela ditt liv med? Lägg ner jakten på honom, utan gå vidare i din jakt på drömprinsen.

”Man måste kyssa många grodor, för att finna drömprinsen”, säger talessättet och fundera på om han är en groda eller drömprinsen. Lycka till! //Singelcoachen

Misslyckad dejt på dejt igen!

Hej Singelcoachen, jag vet inte vad jag gör för fel när jag dejtar, men mina dejter blir misslyckade gång på gång. Det känns som att jag kommer vara singel i resten av mitt liv? Har du några bra tips på vad man kan göra under en dejt, för jag vill gärna att det blir fler träffar än bara en gång, jag vill att det ska bli en andra och en tredje dejt, under min färd att finna en varaktig relation. Tacksam för svar // Ofrivilligt singel

Hej du ofrivillige singel!
Singellivet erbjuder en lång rad av möjligheter att träffa andra singlar och ha roligt med olika aktiviteter och upplevelser. Se det som en möjlighet i stället som ett hinder, det underlättar en hel del för dig och ditt tänk och självkänsla – för även du kommer kunna inleda en relation, som förhoppningsvis blir lång och varaktig.

Att dejta är att skapa en ny kontakt och en relation och äkta kärlek är någonting som vi alla vill uppleva flera gånger i livet. Känner du att du får nerver och fjärilar i magen så fort du ska på en dejt – försök se det mer som ett ”affärsmöte”, kanske får du en annan mental förberedelse, även om det har ett annat syfte (att finna kärleken i stället för att ingå ett affärsavtal, även om en relation skulle kunna vara något liknannde).

Förmodligen har ni, när ni bestämt en mötesplats fördejting, samtalat om vad ni ska göra – konkret eller övergripande – under er dejt, som vad ni ska göra och vart ni ska gå. Ibland kan det vara skönt att ha bestämt en del saker, ibland kan det vara skönt att inte planerat allt i detalj – ta upp det med din dejt vad som passar er bäst, det är förmodligen det bästa för dig och din dejt.

Det finns många romantiska caféer och restauranger som ni kan gå på runt om i landet, har ni möjligheten så upplev Stockholms gamla stad, för där finns det många kärleksfulla platser. Under andra eller tredje dejten kan ni gå på spökvandring, för det ger båda lite nervkittlande känslor och då har ni chansen att kunna ta varandras händer på ett naturligt sätt. Ge gärna komplimanger, det uppskattas om det är sagt på ett äkta sätt och du får gärna ge rosor på andra dejten – visar på värme och omtanke.

Se dejten som en möjlighet att knyta nya kontakter och relationer – en dejt kan aldrig bli misslyckad, utan ger dig nya erfarenheter om vad som gick bra och mindre bra. För en ”misslyckad” dejt måste vi alla ha, för att kunna veta vad en lyckad dejt är för något. Så dejta på och ha roligt som singel med kärleksfulla aktiviteter och upplevelser!

Lycka till!
Singelcoachen

Får jag förföra min dejt?

”Alla sätt är bra, förutom de dåliga”,  säger ett klyscha och det finns många olika bra sätt att förföra sin dejt. En av de bra och ofta framgångsrika sätten att förföra är att sjunga en spansk kärlekssång – för vem faller inte för det vackra, spanska språket och om du sätter toner på hur du känner dig inför din dejt (och har en bra sångröst?), kommer din dejt att uppskatta dina insatser i sångens värld.

Kanske tycker din dejt att du är en riktig ”soldier of love” – lyssna på artisten Dima Bilan sjunga en spansk kärlekssång, visst förförs du också av de vackra tonerna (och kanske även av honom, vem vet om han är singel)?

Vad ska man göra på första dejten?

När du bestämt dig för att dejta din prins från dejtingsajten, finns det några tänkvärda saker innan du väl träffar Mr Right i det verkliga livet. Framför allt bör ni ha bestämt var ni ska träffas och hur ni känner igen varandra, när ni väl står på plats.

I gamla filmer har mannen en röd ros och vit näsduk i kavajen, som en symbol för att han ska träffa någon – ni kanske bestämmer er för någonting liknande eller något helt annorlunda, huvudsaken är att ni hittar varandra (för det kan vara pinsamt om du frågar någon helt okänd på stan om det är honom du ska dejta).

När ni väl funnit varandra på stan, har ni förhoppningsvis bestämt er för vart ni ska gå någonstans – kanske går ni på ett romantiskt café i Gamla stan och tar en fika där i lugn och ro. Ett café är ett utmärkt sätt för att lära känna varandra bättre och för att föra en dialog och konversation med varandra och det är det som är ert syfte med dejten – att se vilka ni är och om ni är varandras själsfränder.

Ta tid på er och våga lyssna på varandra, ställ frågor till varandra (men se till att det inte blir något korsförhör, utan mer som en kommunikation där båda pratar och lyssnar) och var genuint nyfiken – det kan ju vara din blivande man som sitter framför dig.

Om det känns rätt med Mr Right, kanske du vill göra någonting tillsammans med honom – du känner att ”det var en trevlig prick” som du vill träffa flera gånger.

Vad ska ni göra på den andra dejten, tredje dejten och hur ofta ska ni göra saker och ting, innan ni känner att det är ni två eller om det inte är ni två? För en del känns det på en gång om det är drömprinsen som sitter framför en, för andra behövs det dejting flera gånger och ställ dig frågan; pirrar det i magen när du träffar din dejt?

Tänker du på honom eller henne innan? Skulle du vilja presentera din dejt för dina vänner och din familj? Skulle du tänka dig Mr Right som familjefar, om det visar sig att det blir ett positivt svar vid ett graviditetstest, efter att ni haft kärleksfullt sex på tredje dejten?

Om svaret blir nej på samtliga frågor, bör du nog fundera på om det är rätt person att inleda en kärleksrelation med och om du ska fortsätta dejta med honom eller henne.

Att uppleva saker och ting är viktigt – även på en dejt. Även om det skulle bli så att ni kanske dejtar varandra två eller tre gånger, för att sedan komma till insikt att ni inte hör samman, kan aktiviteter och upplevelser vara minnesvärda.

För en misslyckad dejt är bara misslyckad, om du inte vill se det positiva med vad som inte gick bra. Gör saker tillsammans; upplev standup tillsammans och bli glada, besök Stockholm och se på allsvensk fotboll, gå till en bingohall och spela bingo eller sjung karaoke på den lokala puben.

Genom att göra sociala saker tillsammans, får du en inblick hur du och din dejt är i sociala sammanhang och om ni har de gemensamma intressena som ni sagt att ni har. Lär känna varandra på den första dejten i lugn och ro och gör saker och ting tillsammans på den andra och tredje dejten. Hur det går sedan? Antingen inleder du en relation eller fortsätter livet som singel.

Lycka till med dejten! //Singelcoachen