Dejting – Alltdu behöver veta om dejting

Alla är vi singlar från födseln och hur länge vi är singlar, är beroende på när vi inleder en relation med någon. Vissa relationer är söta och oskyldiga, medan andra är mer seriösa och långvariga – vem har inte gått hand i hand med någon i första klass eller pussat någon på dagis, för att säga att ”vi är tillsammans nu”.

Att dejta ska vara säkert och tryggt, för dejting är något roligt och underbart i vår väg för att finna den varaktiga kärleken. Att träffa din dejt på en offentlig plats de första gångerna är ett råd som du säkerligen hört ett antal, men genom att träffas på offentliga platser, kan du skapa dig en uppfattning om vem din dejt är och om personen verkar seriös i sin jakt efter kärleken. En del är nervösa inför att dejta, andra är väldigt sociala vid dejten och hur du och din dejt är när ni träffas vet ingen förrän ni träffats i det verkliga livet – alla relationer har en fas där man dejtar med varandra; man börjar säga ”hej, jag heter x och är y år…”, för att sedan skapa en dialog och kommunikation med varandra, för att se om intresset finns och hur man sedan går vidare.

Vissa relationer är visserligen mer formella (som på jobbet eller i skolan), andra är flyktiga relationer (som när du köper kaffe på snabbköpet och säger ”tack”) och vissa relationer är just kärleksrelationer, där du som singel inleder med dejting, för att se vem din potentiella partner är och om det kan uppstå en gnista av kärlek.

Vissa går på dejt många gånger för att se om det kan ”klicka”, andra bestämmer sig redan efter fem minuter om man ska avsluta dejten, hur ofta du ska dejta någon känner du bäst, men du ska inte dejta allt för ofta om du inte känner att det pirrar i magen av lust och lycka. Din tid är värdefull och att dejta ska leda till att du finner någon att dela ditt liv och din vardag med – dejting för singlar är något som ska vara roligt för alla.