Misslyckad dejt på dejt igen!

Hej Singelcoachen, jag vet inte vad jag gör för fel när jag dejtar, men mina dejter blir misslyckade gång på gång. Det känns som att jag kommer vara singel i resten av mitt liv? Har du några bra tips på vad man kan göra under en dejt, för jag vill gärna att det blir fler träffar än bara en gång, jag vill att det ska bli en andra och en tredje dejt, under min färd att finna en varaktig relation. Tacksam för svar // Ofrivilligt singel

Hej du ofrivillige singel!
Singellivet erbjuder en lång rad av möjligheter att träffa andra singlar och ha roligt med olika aktiviteter och upplevelser. Se det som en möjlighet i stället som ett hinder, det underlättar en hel del för dig och ditt tänk och självkänsla – för även du kommer kunna inleda en relation, som förhoppningsvis blir lång och varaktig.

Att dejta är att skapa en ny kontakt och en relation och äkta kärlek är någonting som vi alla vill uppleva flera gånger i livet. Känner du att du får nerver och fjärilar i magen så fort du ska på en dejt – försök se det mer som ett ”affärsmöte”, kanske får du en annan mental förberedelse, även om det har ett annat syfte (att finna kärleken i stället för att ingå ett affärsavtal, även om en relation skulle kunna vara något liknannde).

Förmodligen har ni, när ni bestämt en mötesplats fördejting, samtalat om vad ni ska göra – konkret eller övergripande – under er dejt, som vad ni ska göra och vart ni ska gå. Ibland kan det vara skönt att ha bestämt en del saker, ibland kan det vara skönt att inte planerat allt i detalj – ta upp det med din dejt vad som passar er bäst, det är förmodligen det bästa för dig och din dejt.

Det finns många romantiska caféer och restauranger som ni kan gå på runt om i landet, har ni möjligheten så upplev Stockholms gamla stad, för där finns det många kärleksfulla platser. Under andra eller tredje dejten kan ni gå på spökvandring, för det ger båda lite nervkittlande känslor och då har ni chansen att kunna ta varandras händer på ett naturligt sätt. Ge gärna komplimanger, det uppskattas om det är sagt på ett äkta sätt och du får gärna ge rosor på andra dejten – visar på värme och omtanke.

Se dejten som en möjlighet att knyta nya kontakter och relationer – en dejt kan aldrig bli misslyckad, utan ger dig nya erfarenheter om vad som gick bra och mindre bra. För en ”misslyckad” dejt måste vi alla ha, för att kunna veta vad en lyckad dejt är för något. Så dejta på och ha roligt som singel med kärleksfulla aktiviteter och upplevelser!

Lycka till!
Singelcoachen

41,971 thoughts on “Misslyckad dejt på dejt igen!