Singel – Hur känner du dig som singel?

Trivs du att vara singel eller är du ofrivilligt singel? Att vara i fasen där du inte har någon vid din sida kan vara på både gott och ont – vissa känner sig nöjda med att vara singel, andra känner sig obekväma med att inte ha någon där vid sin sida och stödja en i ur och skur. Vilken inställning har du till att vara singel – känner du att du är snygg, sexig och singel eller vill du vara snygg, sexig och partner?

Dima Bilan ger en kärleksros

Ge en kärleksros vid dejten…

Det finns både fördelar och nackdelar med att vara singel, beroende på vilka situationer som du ställs inför; du är fri att gå ut på krogen när du vill och känna dig som en riktig partyprinsessa, som kan göra vad du vill och när du vill. Du kan välja vart du ska gå ut och vilka du ska gå ut med och när det är dags för dig att gå hem och få din skönhetssömn.

Det är sällan som du blir inbjuden till parmiddagar (av förståeliga skäl, då det förutsätts att du har en relation) och många restauranger och resor är billigare om man är ett par (researrangörer brukar ha enkelrumstillägg på hotellet eller vandrarhemmet).

Med singellivet följer både frihet och ansvar – du är fri att kunna göra vad du vill och när du vill, men du behöver också ta ett ansvar för det du gör, på ett annat sätt än när du har en relation med en partner, där ni är överens om saker och ting och har ett gemensamt ansvar för att kunna förgylla och fördjupa er relation till varandra.

Visst känns det skönt att vara singel ibland, även om det ibland känns som att gräset är grönare på andra sidan? Vi drömmer alla om ”det andra alternativet”, när vi inte är där; när vi är singlar, vill vi ha en sund relation med en partner och när vi har en partner, drömmer vi om singellivet.

Njut medan du kan med att vara singel och vill du dejta framgångsrikt, finns det bra dejtingtips för dig som vill inleda en relation, som förhoppningsvis blir en sund och varaktig relation – när finner du din drömprins?